Археолошки институт представља јединствену, централну научно-истраживачку установу у Србији која је посвећена археологији. Основала га је Српска академија наука и уметности 1947. године, а од 1961. је самостална установа.

  • No products in the cart.
a

Иконографија – Представe богова кроз векове

Иконографија – Представe богова кроз векове

Путовање кроз векове уметности и симболике! Некада су небом, али и земљом владали богови, људи су их поштовали и приносили им жртве, уметницима су служили као инспирација, а владари су се са боговима поистовећивали. Представе и мотиви који су их симболисали јављају се као вид уметничког израза. Радионица “Иконографија – Представа богова кроз векове” пружа могућност да се посетиоци упознају са мотивима који се јављају на артефактима из античког периода.

Истражујући штампане материјале имаће могућност, да сазнају нове информације о грчким и римским божанствима, да се креативно изразе тако што ће доцртати недовршене илустрације, обојити их и спознати њихово значење и симболику уз помоћ наших стручњака. Овај доживљај ће вам омогућити да дубље разумете еволуцију уметности и културних израза кроз историју. 

Реализатори: МА Марија Јовић, МА Стефан Станчић, МА Даница Михајловић

Спроведено: Ноћ истраживача, 2023.